Herkese merhaba değerli arkadaşlar. Bugünkü konumuz beni de ilgilendiren makaleye uyumlu SEO konusudur. Birçok kişi genellikle buna dikkat etmiyor ve gönlünce yazıyor. Ancak ”İçerik Kraldır” ve buna çok dikkat etmeliyiz. Yani içeriğimiz arama motoru algoritmalarına uygun olmalı.
Açıkçası insanlar, Google’ın hoşuna gitsin diye içerik üretiyor. Ancak biz zaten Google’ın bu isteklerini yerine getirdiğimiz zaman zaten kullanıcı deneyimine önem veren ve kullanıcıyı memnun eden içerikler üretmiş oluyoruz.
Dolayısıyla şimdi sizlerle paylaşacağım bazı taktikler kullanıcılarınızı memnun edici, benimde kullanmış olduğum ve arama motorlarına da uyumlu taktiklerdir. Özellikle bu işe yeni başlayanlar için rehber niteliğinde bir yazı olacağı kanaatindeyim.
SEO Uyumlu Makale Yazmak İçin İpuçları
- Giden bağlantı verin. Yani konuyla alakalı olmak kaydıyla başka bir web sitesinin bağlantısını verin.
- Dahili bağlantı verin. Yani içeriğinizle alakalı kendi web sitenizden bir bağlantı ekleyin. Örneğin, SEO temel kavramlar için buraya tıklayın.
- Meta açıklamalarınızı düzenleyin. Ayrıca meta açıklamanızda anahtar kelimenizden bulunsun. Bunu kod düzenleyici kısmından ya da bir SEO eklentisi yardımıyla yapabilirsiniz.
- Anahtar kelimeleriniz alt başlıklarınızda görünmelidir. Bu önemli bir konu. Ayrıca bir içerik yayınlarsanız, 1 tane H1, 4 tane H2 ve 4 tane H3 etiketinizin olmasını tavsiye ederim. Bu sırayla gidin ve içerikleriniz uzadıkça bu etiketlerden faydalanın. Eğer içerikleriniz fazla uzun değilse illa başlık ekleyeceğim diye kasmayın.
- Resim optimizasyonu yapın. Jpeg formatında bir görseliniz olduğunu düşünelim. Bu görsele sağ tıklayın. Özelliklere girin. Ardından ayrıntılar kısmına girin ve bu görseli buradan kişiselleştirin. Ancak bu her görselde olmayabilir. Çünkü bazı görseller telif hakkına sahiptir ve değişiklik yapılamaz.
- Metin uzunluğu bence en az 250-350 arasında olmalı. Çünkü bu uzunluktaki bir yazıyı bile bir kullanıcı birkaç dakika içinde okuyabilir.
- Birde içeriğiniz okunabilir olmalıdır. Kullanıcı içerikte kaybolmamalıdır. Bunun için paragraflarınızda 2’şer 3’er cümleler kullanmalısınız. Bu sayede kullanıcılar içeriğinizi daha rahat okuyabilecektir.
- Geri bildirim isteyin. Olumlu/ Olumsuz fikir alın. Bu size değer katacaktır.
- İmla kurallarına da olabildiğince dikkat edin lütfen.
Bu yöntemler mutlaka işinize yarayacaktır. Ancak ”İçerik Kraldır” ve bundan önce mutlaka sağlam bir içerik oluşturmalısınız.
Ayrıca okuyunuz: https://weberro.com/seo-uzmani/